top of page
01-Een-eigen-huis.jpg

Een huis kopen

U heeft uw droomhuis gevonden. Voor de meeste particulieren geldt dat het kopen van een woning de grootste financiële beslissing in hun leven is. Een beslissing die de meeste mensen slechts enkele keren in hun leven nemen. Jager & Goossens Notarissen staat u bij met vakkundig advies.

Website filler voorbeeld.jpg

Koopcontract

Dit contract vormt de basis voor de overdracht van de woning. Vergeet u iets in het contract te zetten of staat het er niet goed in, dan kan dit grote gevolgen hebben. Want eenmaal getekend, blijft getekend. Het beste kunt u uw koopcontract door de notaris laten opstellen. Uiteraard wel in overleg met de verkoper en de makelaar.

Rechten en plichten

Jager & Goossens adviseert u tevens over wat u moet doen als de verkoper in gebreke blijft en vice versa. Het is belangrijk dat u in het koopcontract afspreekt wat in dat geval uw rechten en plichten zijn. Bijvoorbeeld dat de verkoper een boete moet betalen als de overdracht door zijn toedoen niet doorgaat op de geplande datum. Hetzelfde geldt voor wat u moet doen om die boete op te eisen.

Bescherming

Wanneer de notaris het koopcontract opstelt, kan hij het meteen inschrijven bij het Kadaster. De verkoper kan de woning dan niet meer aan iemand anders verkopen. Ook wordt u beschermd tegen bijvoorbeeld beslaglegging op de woning. Als dat gebeurt, kan de woning namelijk niet zonder meer aan u worden over gedragen. Dit komt vaker voor dan u denkt. De verkoper hoeft maar een kleine betalingsachterstand te hebben en het kan al misgaan. De overdracht dient wel binnen een halfjaar na de inschrijving plaats te vinden.  Anders vervalt deze bescherming.

Financiële spin in het web

Jager & Goossens bewaakt ook de financiële kant van de overdracht. Onze notarissen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de bank en de verkoper hun geld krijgen. Daarbij wordt natuurlijk gelijk overgestoken. De koopsom wordt dus pas betaald als zeker is dat u eigenaar wordt van de woning. De notaris is onafhankelijk en onpartijdig en kijkt daarom naar uw belangen én die van de verkoper. Hij doet ook allerlei onderzoeken. Naar uw achtergrond en die van de verkoper. Als er iets niet in orde is en problemen kan opleveren, trapt hij direct op de rem. En meestal zorgt hij er voor dat de problemen meteen worden opgelost.

Meer lezen? Op www.notaris.nl/wonen vindt u uitgebreide informatie 

Onze diensten
 

 • het opmaken van koopovereenkomsten
   

 • het opmaken van akten van levering van particulier en zakelijk onroerend goed
   

 • het vestigen van hypotheken
   

 • het begeleiden van nieuwbouwprojecten
   

 • het vestigen en/of wijzigen van het recht van erfpacht en andere zakelijke rechten
   

 • het organiseren en begeleiden van onroerend goed veilingen
   

 • het splitsen in appartementsrechten
   

 • het leveren van lidmaatschapsrechten

bottom of page